آشنایی با لیزر فلزات و کاربردهای آن
فلزات، مواد معدنی هستند که رسانایی حرارتی و الکتریکی بالایی دارند. به منظور تشکیل صفحات یا ورق ها، فلزات را می توان نورد، ریخته گری یا ماشین کاری کرد تا شکل های پیچیده تری را ایجاد کنند. فلزات می توانند عناصر خالصی مانند آهن یا کروم باشند.
فلزات همچنین می توانند آلیاژ یا مخلوطی از دو یا چند عنصر باشند. به عنوان مثال، استیل ضد زنگ دارای آهن و کروم است. علامت گذاری لیزری کاربردی رایج برای فلزات است. برش لیزری و حکاکی لیزری نیز با قدرت لیزر کافی امکان پذیر است.
لیزر فلزات و کاربردهای آن
در این مقاله با ما در شرکت پرسناژ لیزر همراه باشید تا شما عزیزان را با لیزر فلزات و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم.
- انواع فلزات
- فلزات خام
- آلومینیوم
- برنج
- مس
- هاستلوی
- اینکونل
- اهن
- نیکل
- پیوتر
- نقره
- استیل نگیر، استیل بگیر
- فولاد
- تیتانیوم
- روی
- فلزات روکش شده
- آلوما مارک
- آلومینیوم آنودایز
- ترکیب علامت گذاری فلزی سرمارک و ترمارک
- دورا بلک
- فلز رنگ شده
- فلز روکش پودری
انواع فرآیندهای لیزری
لیزرها نقش مهمی را در گسترش پردازش مواد، از توسعه محصول جدید گرفته تا تولید با حجم بالا، ایفا می کنند. برای تمام فرآیندهای لیزر، انرژی پرتو لیزر با یک ماده در تعامل است تا آن را به نحوی تغییر دهد. هر تبدیل (یا فرآیند لیزر) با تنظیم دقیق طول موج، توان، چرخه کار و نرخ تکرار پرتو لیزر کنترل میشود. این فرآیندهای لیزری شامل موارد زیر است:
- Laser Annealing
- Laser Cutting
- Laser Drilling
- Laser Engraving
- Laser Etching
- Laser Machining
- Laser Marking
- Laser Micromachining
- Laser Perforating
- Laser Photo Engraving
- Laser Photo Marking
- Laser Scoring
- Laser Sintering
- Laser Surface Modification
- Selective Laser Ablation
همه مواد دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که نحوه تعامل پرتو لیزر و در نتیجه تغییر مواد را بیان می کند. متداول ترین فرآیندها برای فلزات به شرح زیر است:
برش لیزری فلزات
انرژی پرتو لیزر فایبر به راحتی توسط اکثر فلزات جذب میشود و باعث میشود که مواد مستقیماً در مسیر پرتو لیزر به سرعت گرم و ذوب شوند. اگر قدرت لیزر به اندازه کافی زیاد باشد، پرتو لیزر به طور کامل از طریق مواد ذوب می شود. از یک جریان هوای پرفشار برای حذف فلز در حین ذوب شدن آن استفاده میشود که در نتیجه لبههای صاف و مستقیم با کمترین ناحیه تحت تأثیر حرارت ایجاد میشود.
پربازدیدترین مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
برش لیزری کاغذ و مقوا چیست و چه کاربردی دارد؟
چگونه می توان آرم یا لوگو خود را با دستگاه حک لیزری، حکاکی کرد؟
حکاکی لیزری فلزات
قدرت پرتو لیزر فایبر را می توان به گونه ای محدود کرد که مواد را تا عمق مشخصی حذف کند (حک لیزری کند). معمولاً به چندین سری حکاکی لیزری، مورد نیاز است. عمق رایج برای حکاکی لیزری فلزات 0.003 تا 0.005 اینچ (75 تا 125 میکرون) است.
با این حال، برداشتن این مقدار فلز در یک مرحله، می تواند باعث ذوب یا موج دار شدن ورق شود. بنابراین، حکاکی فلز معمولا در چند مرحله انجام می شود. فرآیند حکاکی لیزری را می توان برای ایجاد علائم شناسایی دائمی که با حرارت یا سایش پاک نمی شوند، استفاده کرد.
انواع کاربردهای لیزر فلزات
مارک (علامت گذاری) لیزری فلزات
علامت گذاری لیزری، ظاهر سطح فلز را بدون حذف مواد تغییر می دهد. چندین نوع مختلف از علامت گذاری لیزری وجود دارد که می تواند برای فلزات استفاده شود. علامت گذاری مستقیم با لیزر می تواند با لیزر فایبر یا لیزر CO2 انجام شود. در علامت گذاری مستقیم، انرژی پرتو لیزر، سطح فلز را گرم می کند و باعث اکسید شدن آن می شود.
این اکسیداسیون باعث می شود فلزی که در معرض پرتو لیزر قرار گرفته است تیره شود و یک علامت سیاه و غیرقابل پاک شدن ایجاد کند. لیزر فایبر همچنین می تواند برای ایجاد یک علامت درخشان یا صیقلی بر روی سطح فلز استفاده شود. فلز را میتوان بهطور غیرمستقیم، یا با افزودن پوششی مانند ترکیب علامتگذاری فلز، یا با حذف پوششی مانند رنگ، علامتگذاری کرد. علامت گذاری لیزری می تواند برای درج اطلاعات مانند شماره سریال یا لوگو استفاده شود.